133075FI-Inter-Marine-Oy

Osaava porukka pitää merikarhujen kulkuneuvot liikenteessä

Kotkalaisen Inter Marine Oy:n päätoimialaa ovat laivojen satamakorjaukset. Yhtiön toinen erityisosaamisalue on valkometallilaakereiden valu.

Valkometallilaakereita käytetään laivojen potkuriakseleissa sekä voimalaitosten akselistoissa ja niiden tekijöitä on Suomessa korkeintaan muutama. Pienimmät kappaleet ovat kymmeniä millimetrejä, suurimmat toista metriä kooltaan. Työ on tarkkaa ja vaatii onnistuakseen rautaista ammattitaitoa.


Ammattitaito, kokemus, laaja-alaisuus ja joustavuus ovat Inter Marinen tavaramerkkejä. Työporukka lähtee liikkeelle silloin kun tarve vaatii, vaikka lyhyelläkin varoitusajalla.
– Teemme laivojen satamakorjauksia, meillä ei ole telakointitoimintaa eli kaikki työ tehdään laivan päällä satamissa Haminasta Kemiin. Tarvittaessa työntekijät lähtevät laivan mukana, jos työtä ei pystytä satamassa tekemään ajankäytöllisistä tai muista syistä, kertoo yrittäjä Jari Aura.


Osaamisen kirjo yrityksessä on suuri. Pääkoneiden korjaukset ja huollot, kansirakenteiden korjaukset, kaikki metallityöt; turbojen haalaukset ja huollot, hydrauliikka-asennukset ja korjaukset onnistuvat. Sähkötyöt hoidetaan alihankinnan kautta, ainoastaan navigointilaitteet ovat toiminnan ulkopuolella. Inter Marinen osaaminen tunnetaan maailmalla, ja liikevaihdosta 80 prosenttia tuleekin ulkomaisista varustamoista.
– Työssä on tällä hetkellä 14 henkeä; levyseppä-hitsaajia ja asentajia sekä koneistaja. Aika monet ovat seilanneet vuosia ja kokemus merenkulun puolelta on aina plussaa. Epäsäännöllisyys karsii alalle tulijoita, sillä työtä tehdään 24/7/365 silloin kun sitä on. Resurssien hallinta on haastavaa, sillä ennakoitavuus on pientä, koskaan ei tiedä mitä huominen tuo, Aura pohtii.


Yhtiöllä on yhteistyökumppaneita eri puolilla Suomea, joten ihan kaikille keikoille ei Kotkasta aina tarvitse lähteä. Inter Marinen yleisölle näkyvin kädenjälki Kotkassa on Merimuseo Vellamon edessä. Helsingin palolaitoksen palovene on yhtiön restauroima.

142077FI_Kultasepat-Knutsson

Suunnittele lahjaksi kaunis kaiverrus

Artikkeli Kultaseppäala on muuttunut paljon vuosikymmenien saatossa, mutta helsinkiläinen yritys Kultasepät Knutsson on keksinyt, miten pysyä kehityksen kyydissä.
142089FI_Tammer-Diesel

Mopopoikien auttaminen on pitkän tähtäimen työtä

Artikkeli Tammer Diesel sinnittelee alalla, joka on Helsingin toimipisteen pyörittäjä Jouni Wennerstrandin mukaan kuolemassa. Uransa loppusuoralla oleva mies on sopiva henkilö kertomaan ja näyttämään konkreettisesti,...

Faktaruutu

Paris1

Kotitekoista ruokaa Pariisissa

Ravintoloitsija Estella Snellman tarjoaa ranskalaisille lihapullia, kaalilaatikkoa, poronlihaa, ja muita suomalaisherkkuja.

TGprojekt1

Vala betonista yrttiruukku

Tarkat ohjeet Tee itse pihaan ja puutarhaan -kirjasta.

Paris5

Nälkähän siellä tulee!

Tässä kolme pariisilaista ravintolavinkkiä kaiken kokoisille lompakoille.

Arkisto